dimecres, 10 de novembre del 2010

El show de Truman i Plató





Aprofitant que estem fen plató i que en el altre blog ja vam mencionar aquesta pel·lícula, ara la he volgut aprofundir més amb el tema del mite de la caverna. Si us poseu a pensar es veu clarament un paral·lelisme entre l’obra de Plató(mite de la caverna) i la pel·lícula el show de Truman.

Truman viu en el món sensible i representa que ell es l’empresona’t de la caverna, de l’altre forma tots els que l’envolten representen les ombres dins la caverna, a arrel de aquí a poc a poc va coneixent la veritat i va escapant de l caverna(el món on viu), fins que arribarà un moment en que surt literalment de la caverna i veu la llum del sol, en la pel·lícula es pot apreciar molt bé com va evolucionant el personatge, com el empresonat que surt de la caverna

En la imatge de sota es pot observar que l'evolució de Truman es com la del mite de la caverna.


Eric Vallès i Alex Ruiz






1 comentari:

  1. Crec que es un exemple tant significatiu del mite de la caverna com Matrix, es poden observar tots els components clau dels que fa ús el mite, el que li falta son les expressions i usos de frases significatives com les que té Matrix cosa que la fa ser una pel·lícula de culta, i per això va tenir tant d'èxit, a part de l'ho ven feta i els diners que es van gastar.

    ERic VAllès

    ResponElimina